Dieta redukcyjna

Dieta redukcyjnaDieta redukcyjna to dieta potocznie zwana dietą odchudzającą. Jest to precyzyjnie opracowany jadłospis siedmiodniowy o znacznie obniżonej kaloryczności posiłków. Dieta ta zakłada tygodniową redukcję masy ciała od 300g do 2kg.

Przy jej układaniu brane są pod uwagę wszystkie parametry pacjenta takie jak wiek, płeć, zapotrzebowanie na składniki mineralne, witaminy, białka, cukry i tłuszcze. Jadłospis jest bardzo silnie spersonalizowany co oznacza, że jest ,,szyty na miarę”.

Dieta jest zbilansowana, rozpisana zawsze na 4-5 posiłków dziennie tak aby przerwy pomiędzy nimi nie wynosiły więcej niż 3 godziny.

W jadłospisie zawsze podane są godziny spożywania posiłków, wielkość poszczególnych porcji czyli tzw. miary domowe oraz opis potrawy. Każda osoba przystępująca do redukcji wagi ma precyzyjnie dopasowywaną energetyczność posiłków do wykonywanej pracy, aktywności fizycznej i tempa metabolizmu organizmu.

Gdy osiągniesz już właściwą masę ciała, przystąp do drugiej fazy odchudzania  – diety stabilizującej.

Zadaj pytanie

Pin It

Comments are closed.

Kategorie w czytelni

Jestem na Facebook

Tagi

Często odwiedzane

Często czytane

Produkty warte polecenia


Scroll to top