Rak prostaty i orzeszki

15 października, 2013 | Ciekawostki | | Dodaj komentarz

Mężczyźni chorujący na raka prostaty powinni zwiększyć ilość spożywanych zdrowych tłuszczy roślinnych. Badanie przeprowadzone na Uniwersytecie Kalifornijskim dowiodło, iż spożywanie tłuszczów nienasyconych zwiększa stężenie przeciwutleniaczy w osoczu, a co za tym idzie zmniejsza poziom insuliny we krwi oraz niweluje stan zapalny. Procesy te mogą zahamować rozwój raka prostaty.

Źródłem tych tłuszczy są miedzy innymi awokado, oliwki, orzeszki ziemne, migdały – produkty te zawierają jednonienasycone kwasy tłuszczowe a także orzechy leśne, ziarna słonecznika czy oleje roślinne – wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Wyniki badań opublikowano w JAMA INTERNAL MEDICINE.

Rak prostaty i orzeszki
33 głosów 4.24

Pin It

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

« »

Kategorie w czytelni

Jestem na Facebook

Tagi

Często odwiedzane

Często czytane

Produkty warte polecenia


Scroll to top